Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kiszabadították a Boko Haram túszait

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2015. január 21. 14:47

A kameruni hadsereg kiszabadított 24 embert azok közül, akit vasárnap a határon átcsapva elraboltak a nigériai Boko Haram szélsőséges iszlamista szervezet fegyveresei – jelentette be a kameruni védelmi minisztérium.

A hadseregnek sikerült kiszabadítania 24 embert, főként nőket és gyerekeket az ország északi határvidékén, ahol üldözőbe vették a Nigéria felé visszavonuló támadókat – mondta Didier Badjeck szóvivő. Mintegy ötven elrabolt – köztük sok gyerek – továbbra is a Boko Haram kezén van.

A szomszédos Csád 400 katonája vasárnap este állásokat foglalt el Kamerunban, hogy felvegye a harcot az iszlamistákkal. Az alakulat parancsnoka azt nyilatkozta, hogy már hétfőn megindulnak az ellenség felé, és Nigéria területén is készek harcolni ellene. A távlati cél a nigériai Baga város és az ottani katonai támaszpont visszafoglalása.

A város január elején került a Boko Haram kezére. Korábban ott nigériai, csádi és kameruni katonák állomásoztak, de a támadás előtt a nigériaiak és csádiak elvonultak. Nigéria feltételesen támogatja csádi katonák hadműveleteit a területén.

Szívesen látunk minden támogatást a hadműveleteinknek, de össze kell hangolni a folyamatban lévő műveleteinkkel – mondta Chris Olukolade, a nigériai hadsereg szóvivője.