Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Komoly vereségeket szenvedtek a törökök Szíriában

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2016. december 23. 16:13

Tizennégy török katona meghalt, harminchárom pedig megsebesült december 21-én, szerdán az Iszlám Állam harcosaival vívott harcokban az észak-szíriai Báb városnál – írja az MTI a török hadseregre hivatkozva.

A török hadsereg négy hónappal ezelőtt kezdődött szárazföldi bevonulása óta nem halt még meg ennyi katonájuk. Az augusztus 24-én elindult Eufráteszi Pajzs fedőnevű hadműveletet Észak-Szíriában azért indították meg, hogy az Eufrátesz folyó nyugati oldalán egy 5 ezer négyzetkilométeres területről kiűzzék az Iszlám Állam és más dzsihadista szervezetek erőit.

A hadsereg tájékoztatása szerint a terrorszervezet fellegvárának tartott Báb melletti harcokban a török katonák és az általuk támogatott lázadók 138 dzsihadistával végeztek. A török légierő 47 célpontra mért csapást a város környékén. Ebben a műveletben halt meg legalább 14 és sérült meg mintegy harminc török katona. Az Iszlám Állam azt közölte, hogy öngyilkos pokolgépes merényletnek estek áldozatul.

Recep Tayyip Erdogan török elnök szerdán azt mondta, hogy Báb városát teljes ostromgyűrűbe zárták a török hadsereg és a Szabad Szíriai Hadsereg katonái, és a város előbb vagy utóbb elesik.