Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Magyarországon ülésezett a Többnemzeti Logisztikai Koordinációs Központ

Szöveg: HVK Logisztikai Csoportfőnökség |  2016. december 23. 15:06

Budapesten tartotta évi második ülését a Többnemzeti Logisztikai Koordinációs Központ (MLCC) Irányító Testülete (BoD) a napokban. A rendezvény házigazdája a HVK Logisztikai Csoportfőnökség volt.

1596025209

A Többnemzeti Logisztikai Koordinációs Központot 2009-ben öt ország (Cseh Köztársaság, Görögország, Magyarország, Szlovákia és az Egyesült Államok) alapította prágai székhellyel, hogy központi logisztikai szervezetként szolgáljon a többnemzeti logisztikai együttműködésben. Az MLCC 2016. január 1-től a NATO logisztikai képzésekért felelős kijelölt szervezete, amelynek jövőképe a többnemzeti logisztikai képességek kialakítása, a meglévő képességek növelése, a logisztikai hiányosságok lefedése, a tagállamok erőinek nyújtott logisztikai támogatás optimalizálása, valamint a költségek csökkentése.

A Budapesten tartott ülés kiemelt jelentőségű volt, mivel az annak során ünnepélyes keretek között megtörtént Szerbia felvétele, 16. MLCC tagországként.
Döntés született továbbá arról is, hogy az MLCC felvállalja az Európai Unió logisztikai diszciplína vezető szerepét is, így a szervezet felel majd a jövőben az Európai Unió műveleti logisztikai képzések és tanfolyamok tananyagának összeállításáért is.