Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Koszorúzás Bécsben

Szöveg: Bodoróczkiné Bazsika Brigitta százados |  2015. november 21. 21:26

Bolyai János emléktáblájánál helyezték el koszorúját az NKE Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, a Magyar Honvédség Ludovika Zászlóalj, a Bolyai Honvéd Alapítvány, valamint a bécsi Nemzetvédelmi Akadémia képviselői november 17-én Bécsben, a Stift templomban.

1596004288

A Stift templomban elhelyezett emléktáblát minden évben közösen koszorúzza meg a bécsi Nemzetvédelmi Akadémia vezetése, valamint a Magyar Tisztképzés iránt elkötelezett munkát végző Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, a Magyar Honvédség Ludovika Zászlóalj, Bolyai Honvéd Alapítvány küldöttsége a matematika géniuszára, Bolyai Jánosra emlékezve – ebben az évben immár tizenkilencedik alkalommal.

A templomban német és magyar nyelven zajlott a megemlékezés. Az emléktábla mellett a Bécsi Gárda, valamint a Magyar Honvédség Ludovika Zászlóalj honvédtiszt-jelölti díszőrsége állt. A magyar, illetve az osztrák himnuszt követően osztrák és magyar tábori lelkészek imája hangzott el.

1596004288

Bolyai János emléktáblája előtt Erich Csitkovits altábornagy, a bécsi Nemzetvédelmi Akadémia parancsnoka, dr. Perényi János, Magyarország Ausztriába akkreditált nagykövete, Visi Tibor ezredes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékáni hivatalának vezetője, Siposné prof.  dr. Kecskeméthy Klára ezredes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar tanára, valamint Gersits István mérnök helyezték el közösen a megemlékezés koszorúját.

1596004288

Siposné Kecskeméthy Klára köszöntő szavaiban méltatta a géniusz, Bolyai János kiemelkedő életútját, és emlékeztette a jelenlevőket arra a két tisztképző szervezet által közösen ápolt szellemiségre, amelyet a nagy matematikus hagyott ránk.

1596004288

A díszőrség kivonulása után a vendégek az Akadémia folyosóján felállított Bolyai mellszobornál folytatták a megemlékezést. A köszönet szavai itt sem maradhattak el. Gersits István nemrégiben elhunyt felesége, Gizella asszony kiemelkedő és példamutató munkáját Siposné Kecskeméthy Klára a Honvéd Hagyományörző Egyesület nevében jubileumi emlékéremmel köszönte meg, Visi Tibor ezredes pedig az osztrák kollégák áldozatos munkáját ismerte el és méltatta.

1596004288