Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Közel félszáz iszlamista lázadóval végeztek légicsapások Pakisztánban

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2014. augusztus 20. 17:48

Csaknem félszáz iszlamista lázadóval végeztek légicsapások az Afganisztánnal határos törzsi területeken – közölte augusztus 19-én, kedden a pakisztáni hadsereg.

A reggeli órákban a légierő repülőgépei a lázadóknak Hájber-Pahtunhva és Észak-Vazirisztán tartomány törzsi területen lévő táborait támadta és 18 iszlamista lázadóval végzett – áll a hadsereg közleményében. Újabb légicsapásokban helikopterek 30 további lázadót öltek meg Észak-Vazirisztánban a hadsereg egy későbbi közleménye szerint.

A közleményeket az AFP francia hírügynökség független forrásból nem tudta megerősíteni, mert a légicsapásokat eldugott térségekben hajtották végre, ahová külföldi tudósítók nem léphetnek be.

A pakisztáni hadsereg június közepén indított offenzívát az észak-vazirisztáni tálibok és szövetségeseik ellen. A hadműveletben – amelynek következtében több százezren menekültek el otthonukból – a hadsereg közlése szerint legalább 550 lázadó halt meg. Civil áldozatokról a hatóság nem számolt be.

Az AFP múlt havi értesülései szerint csak az észak-vazirisztáni Saval-völgyben mintegy harminc polgári személy halt meg a karacsi repülőtér elleni június elejei tálib támadás után indított hadművelet kezdete óta.

Kedden hatan – közöttük két tanító és két gyermek – vesztették életüket Badzsaur törzsi területen egy út szélére telepített pokolgép detonációjában – közölték biztonsági források.