Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lakóházra zuhant egy Harrier Kaliforniában

Szöveg: honvedelem.hu / jetfly.hu |  2014. június 6. 12:55

Az amerikai tengerészgyalogság egyik Harrier AV-8B harci repülőgépe egy lakóházra zuhant június 4-én, az esti órákban, Kaliforniában. A repülőgép vezetője még időben katapultált, sérülésekről nem számoltak be.

http://www.jetfly.hu/rovatok/repules/katonai/hirek/lakohazra-zuhant-egy-harrier-kaliforniaban/
1595973334

A repülőbaleset a dél-kaliforniai sivatagban található, 15 ezer lakosú Imperial településen történt. Szemtanúk beszámolója szerint két lakóház gyulladt ki a repülőgép becsapódását követően. Melissa Lee, a tengerészgyalogság tizedese elmondta, hogy a pilóta szerencsésen katapultált, kivizsgálásra kórházba szállították. A tizedes arról nem tett említést, hogy a földön volt-e sérültje a balesetnek.

Christopher Johns őrvezető, a tengerészgyalogság szóvivője úgy nyilatkozott, hogy a balesetet szenvedett Harrier az amerikai tengerészgyalogság Yuma bázisának állományába tartozott, azonban további információkat nem közölt.

Egy hónapon belül ez a második repülőbaleset, amelyben a Yuma légibázis Harrier repülőgépei zuhantak le. Május 9-én Arizonában zuhant lakatlan területre egy Harrier. A pilóta ez esetben is szerencsésen katapultált.