Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lecsaptak az Iszlám Állam afganisztáni állásaira

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2016. február 3. 14:56

Az Iszlám Állam terrorszervezet több tucat harcosa halt meg az Egyesült Államok vezette szövetséges haderő afganisztáni légi csapásaiban február 2-án, keddre virradóra, és egy rádióállomás is megsemmisült.

Mike Lawhorn, az Egyesült Államok afganisztáni NATO-missziójának szóvivője elmondta, hogy két támadást hajtottak végre az ázsiai ország keleti részén található Nangarhar tartomány Acsin körzetében, a helyi tartományi kormányzóság közleményében viszont négy csapásról adott hírt.

A légi csapások 29 terroristával végeztek a helyi kormányzat szerint, és megsemmisítették a szélsőséges iszlamisták által működtetett Kalifátus Hangja nevű rádióállomás épületét is. A rádióadó Nangarhar tartományban szórta műsorát toborzási céllal.

Az afganisztáni közlemény szerint a támadások áldozatai között van a rádióállomás öt dolgozója, a szélsőségesek internetkampánnyal foglalkozó öt alkalmazottja, illetve az IÁ számos magas rangú tagja.

Helyi beszámolók szerint az amerikai drónok kedd reggel is Dzsalálábád és Acsin körzetet pásztázták.

A Pakisztánnal határos területeken számos összecsapásra került sor a szélsőségesek és az afgán biztonsági erők, illetve az őket támogató helyi milíciák között az utóbbi hónapokban.