Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az első jelentkezők…

Szöveg: honvedelem.hu |  2016. február 3. 15:59

Különleges nap volt a február 2-a a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium növendékeinek és tanárainak: a nemrég még az első honvédelmi évfolyam szalagtűzését ünneplő iskola érettségire és pályaválasztásra készülő növendékei álmaik megvalósítása terén elérkeztek az első lépéshez.

1596008146

A végzős növendékek közül tizenheten jelentkeztek az MH Altiszti Akadémia szeptemberben induló képzésére.

A diákok 2012 szeptemberében, még a Honvédelmi Minisztérium és Debrecen Megyei Jogú Város együttműködése alapján kezdték meg tanulmányaikat a debreceni oktatási intézményben, majd a 2013-as fenntartóváltást követően a Honvéd Középiskola első végzős évfolyamának tanulói lettek.

1596008146

Az ünnepélyes jelentkeztetés az MH Altiszti Akadémia Kinizsi Pál Altiszti Oktatási Osztály parancsnokának, Kaló Miklós alezredesnek és az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 2. Katonai Igazgatási Központ munkatársainak a jelenlétében zajlott le.

A jelentkezőkre a következő hónapokban szorgos tanulás és készülés vár, hogy a sikeres érettségit és felvételit követően már honvéd altisztjelöltként folytathassák tanulmányaikat.

1596008146

Fotó: Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium