Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Letartóztatások a merénylet miatt

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2015. április 8. 12:35

A török rendőrség két embert őrizetbe vett a Fenerbahce labdarúgóit szállító busz elleni hétvégi támadás miatt. Trabzon városának kormányzója azt mondta, a két személyt most hallgatják ki, a gyanú szerint az egyikük lőtt, a másik pedig segített neki tette végrehajtásában.

Az incidens szombaton, a Fenerbahce Rizespor felett aratott 5:1-es győzelme után történt, amikor az isztambuli együttes hazafelé tartott. Az autóbuszra a Fekete-tenger partján fekvő Trabzon közelében adtak le több lövést, súlyosan megsebesítve az arcán a busz sofőrjét, aki csak a csapat biztonsági embereinek segítségével tudta lefékezni a járművet. A sofőrt azonnal kórházba szállították és megoperálták, a török médiában idézett orvosok szerint nincs életveszélyben.

A buszon utazók közbelépése nélkül a busz szakadékba zuhanhatott volna – jelentette vasárnap a Milliyet című napilap.

A játékosok közül a támadásban senki sem sebesült meg, és a csapat még szombat éjjel visszaért Isztambulba, ahol rajongók százai fogadták.

A történtek után a török szövetség úgy döntött, egy hétre felfüggeszti a labdarúgó-bajnokságot, s minden bajnoki, illetve kupamérkőzést elhalasztott.