Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Letartóztatták a Fecskék parancsnokát

Szöveg: honvedelem.hu / jetfly.hu |  2012. szeptember 2. 18:40

Letartóztatták az orosz légierő ismert bemutató köteléke, a Fecskék (Sztrizsi) parancsnokát, Valerij Morozovot. Az elsődleges információk szerint, a kötelék parancsnoka törvénytelenül „értékesítette” a Fecskék emblémáját. A gazdaságvédelmi osztály munkatársai ez év augusztusában kezdtek „érdeklődni” Morozov tevékenysége iránt.

1595940939
Augusztus végén egy moszkvai üzletember jelentette, hogy a kötelék parancsnoka havi 5 ezer rubelt követel tőle. Az üzletember elmondása szerint, ezt az összeget azért adta a parancsnoknak, hogy a Fecskék logóját az általa forgalmazott pólókon és egyéb tárgyakon használhassa. Az embléma felhasználásával egyedül a műrepülő kötelék rendelkezik.

Fél évvel ezelőtt az üzletember elutazott, a fizetések elmaradtak. Augusztusban, amikor visszatért szembesült azzal, hogy 35 ezer rubelt kell fizetnie a kötelék emblémájának reklám célokra történő felhasználásáért. 30 ezer rubelt az elmúlt félévre, míg 5 ezret a következő hónapra, szeptemberre.

Az üzletember rendőrségen tett bejelentése után megkérték őt, hogy vegyen részt egy akcióban. Találkozót beszéltek meg augusztus 27-én este hat órára, Morozov irodájába. Amint az üzletember átadta a megjelölt bankjegyeket tartalmazó borítékot Morozovnak, rendőrök jelentek meg az irodában, megmotozták és kikérdezték.

„Mindaz, ami történt, a hivatalos eljárás része. Tudomásom van az esetről, azonban a jelenleg ismertek alapján nincs jogom arra, hogy bármilyen következtetést levonjak" – mondta Vlagyimir Drik, a védelmi minisztérium képviselője.

1595940939