Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lezuhant egy 747-es Afganisztánban

Szöveg: honvedelem.hu / haborumuveszete.hu |  2013. május 2. 20:41

Április 29-én hétfőn, lezuhant a National Air Cargo egyik Boeing 747-400F típusú teherszállítógépe az afganisztáni Bagram repülőtér közelében – írja a The Aviation Herald. A fedélzetén csak a hétfős személyzet tartózkodott, akik a katasztrófa során életüket vesztették.

1595953528

Az N949CA lajstromú repülőgép nem sokkal a felszállást követően, eddig ismeretlen okok miatt, a felszállópályától nem messze a földbe csapódott, majd teljesen megsemmisült. A katasztrófát követően a mentőalakulatok gyorsan a helyszínre érkeztek, az eset kivizsgálását megkezdték, a repülőteret lezárták. Az afgán hatóságok korábbi nyilatkozatai nem zárták ki egy esetleges terrortámadás lehetőségét sem.

Az afganisztáni ISAF (Nemzetközi Biztonsági Közreműködő Erő) parancsnoksága az ügyben azt nyilatkozta, hogy a repülőgép felszállásának idején, a repülőtér körzetében kormányellenes erők nem tevékenykedtek, így nem miattuk zuhant le a repülőgép, azonban a tálibok az ellenkezőjét állítják, mégpedig hogy a tagjai lőtték le az amerikai repülőgépet. Meg nem erősített információk szerint, a 747-es katonai járműveket vitt volna Dubaiba.