Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lezuhant egy indiai MiG-29-es

Szöveg: honvedelem.hu / jetfly.hu |  2013. június 27. 8:34

Június 24-én, hétfőn lezuhant az Indiai Légierő egyik MiG-29-es vadászgépe Lalparda település közelében, az ország nyugati részén (Gudzsarát állam, Dzsamnagar kerület).

1595956264

A Fulcrum kiképzési repülésre emelkedett a levegőbe, feladatát azonban nem tudta befejezni, helyi idő szerint 13 óra 30 perc körül a földnek csapódott. A légierő közleménye szerint a pilóta sikeres gépelhagyást hajtott végre, komolyabb sérülések nélkül úszta meg a balesetet.
Az indiai légierő megkezdte ez eset kivizsgálását, egyelőre azonban nem tudható, hogy mi okozta a MiG-29-es lezuhanását. A pilótát megfigyelésre kórházba szállították. A lezuhant gép a földön személyi sérülést, illetve anyagi kárt nem okozott.

Dzsamnagar kerületben az elmúlt években több baleset, illetve katasztrófa történt. Legutóbb 2012 augusztusában ütközött össze két Mi-17-es helikopter, melynek következtében kilencen vesztették életüket. 2004 februárjában, illetve 2006 januárjában egy-egy MiG-21-es zuhant le az említett kerületben, az előbbinél négyen vesztették életüket, kilencen pedig megsérültek.