Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lezuhant egy mianmari gép több mint száz emberrel a fedélzetén

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2017. június 7. 20:23

Az Andamán-tengerbe zuhant az a katonai repülőgép, amely több mint száz utassal a fedélzetén korábban eltűnt a radarok képernyőjéről, nem sokkal azután, hogy felszállt a Mianmar déli részében fekvő Myeik városából – közölték helyi sajtóforrások, a repülőgép törzsét megtalálták a tengerben.

A vezérkari főnök hivatalának korábbi tájékoztatása szerint az utasokon kívül közszükségleti cikkeket is szállító gép helyi idő szerint június 7-én, szerdán, 13 óra után pár perccel szállt fel az ország déli részében fekvő Myeikből, és az egykori fővárosba, Rangunba (Yangon) tartott. A repülőgép helyi idő szerint délután fél 2 után pár perccel elérte az 5400 méteres magasságot, amikor a szintén dél-mianmari Daweitől 32 kilométerre nyugatra eltűnt a radarok képernyőjéről.

A Dawei környékét átfésülő csapatok később megtalálták a repülőgép törzsét a városhoz közeli vizekben – közölte a Voa Burmese mianmari hírportál.

A repülőgép fedélzetén az AFP francia hírügynökség szerint – repülőtéri forrásokra hivatkozva – 116 utas, az EFE spanyol hírügynökség szerint – helyi sajtóforrásokra hivatkozva – 104 utas tartózkodott, köztük a repülőgép személyzete, a hadsereg tagjai és ez utóbbiak közeli hozzátartozói.

A hadsereg még tavaly márciusban jutott hozzá az Y-8F-200 típusú, kínai gyártmányú repülőgéphez, amelynek előzetesen 809 órányi repülési ideje volt. A vezérkari főnök elmondta, hogy a túlélők keresése jelenleg is tart, amelyet a légierő három repülőgépe és a haditengerészet legalább hat hajója is segít.

2016 februárjában öt ember vesztette életét az ország fővárosa, Nepjida repülőterétől nem messze történt repülőszerencsétlenségben.

A roncsokhoz hat mentőhajót és három repülőgépet is riasztottak az airlive.net információi szerint.