Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Mark Espert jelöli Donald Trump új ügyvezető védelmi miniszternek

Szöveg: honvedelem. hu / MTI |  2019. június 19. 19:28

Twitter-üzenetében jelentette be az amerikai elnök, hogy a hadseregért felelős államtitkárt jelöli új ügyvezető védelmi miniszternek.

Mark Espert, a hadseregért felelős államtitkárt jelöli Donald Trump amerikai elnök új ügyvezető védelmi miniszternek. Trump ezt június 18-án jelentette be Twitter-üzenetében , utalva egyben arra, hogy az eddigi ügyvezető védelmi miniszter, Patrick Shanahan visszalépett a jelöltségtől.

„Patrick Shanahan ügyvezető védelmi miniszter, aki csodálatos munkát végzett, úgy döntött, hogy nem folytatja tovább a meghallgatási eljárást, így több időt szentelhet a családjának" – fogalmazott mikroblog-bejegyzésében Trump. A bejelentésre azt követően került sor, hogy a USA Today című lap részletes cikket közölt arról, hogy Shanahan 2010-ben erőszakba forduló családi vitába keveredett az akkori feleségével. Az incidenst a végleges miniszteri kinevezéshez szükséges meghallgatási eljáráshoz szükséges háttérvizsgálat során tárta fel a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI).

Donald Trump közölte: Mark Espert jelöli ügyvezető védelmi miniszternek. „Ismerem Markot, és nincs kétségem, hogy fantasztikus munkát végez majd" – írta Twitter-bejegyzésében az elnök. Shanahan az idén január óta volt ügyvezető miniszter. 2017-ben csatlakozott a Pentagonhoz, korábban hosszú ideig a Boeing repülőgépgyártó óriásvállalat vezetője volt.

×