Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Meghibásodott Amerika legújabb hadihajója

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2015. december 14. 16:52

Meghibásodott az amerikai haditengerészet legújabb hajója, a USS Milwaukee – adta hírül december 12-én, szombaton az amerikai haditengerészeti ügyekkel foglalkozó Navy Times.

A lap azt írja, hogy a hadihajót negyven tengeri mérföldet, vagyis mintegy 75 kilométert vontatták a Little Creek-i támaszpontra, Virginiába.

A Milwaukee a kanadai Halifaxból tartott Floridába, ahonnan a saját bázisára, San Diegóba tért volna vissza, de a Navy Times úgy tudja, súlyos műszaki hiba történt, fémtörmelék halmozódott fel a hajó motorjának olajszűrőjében, ami miatt az egész hajtóműrendszer leállt. Egyelőre nem tudni, hogy honnan került a szennyeződés a kenőanyagba. A hajó személyzete jelenleg is próbálja feltárni a meghibásodás okát.

A USS Milwaukee-t három héttel ezelőtt, Milwaukee-ban állították szolgálatba, Wisconsin államban, és a nagy tavakon keresztül indult el Florida és San Diego irányába. A Navy Times beszámolója szerint a hajó motorja már rögtön Halifax elhagyása után hibát jelzett, akkor is fémtörmelék okozott gondot, és az egyik teszt folyamán az olajnyomás is megszűnt, ami miatt a hajót le kellett horgonyozni.

A lap idézi John McCain republikánus szenátort, a Szenátus fegyveres erők bizottságának elnökét, aki aggasztónak nevezte a motor meghibásodását, és felelősségre vonást sürgetett.