Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nagy erejű robbanás a jemeni védelmi minisztériumnál

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2014. február 3. 18:35

Két nagy erejű robbanás rázta meg február 2-án, vasárnap éjjel a jemeni fővárost, Szanaát – közölte egy rendőrségi tisztségviselő.

A rendőrségi közlés szerint az első robbanás a jemeni védelmi minisztérium épületegyüttesének egyik kapuja közelében történt, a belvárosi Bab al-Jemen lakónegyedben. A második robbanás Szanaa déli részén, a 2011-ben felkeléssel megdöntött Ali Abdalláh Száleh elnök házánál, amely a francia nagykövetséghez is közel esik.

Utóbbi helyszínen legkevesebb két ember megsebesült.

Helyi lakosok és az al-Dzsazíra tévécsatorna twitteres beszámolója szerint „a robbanásokat heves tűzpárbaj követte" a városban. A robbanások helyszínére nagy erőkkel vonultak ki a biztonsági erők és a mentők.

Az arab országban, ahol a Száleh elnök 33 éves uralmát megdöntő felkelés súlyosan megingatta a biztonsági helyzetet, gyakoriak a kormányzati intézmények elleni támadások és a merényletek.

Tavaly decemberben az al-Kaida terrorszervezet egyik fegyveres csoportja szintén a védelmi minisztérium ellen hajtott végre öngyilkos merényletet és fegyveres támadást, amelyben 56 ember halt meg.