Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elismeréssel a doktrinális tevékenységről

Szöveg: Vaszily Judit főtörzsőrmester |  2014. február 3. 19:49

Dr. Orosz Zoltán altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökhelyettese elismerően értékelte a MH Műveleti Szabványosítási és Doktrinális Bizottság (MH MSZDB) 2013. évi tevékenységét.

A napokban tartották az MH MSZDB rendkívüli ülését az MH Vezetési és Doktrinális Központ (MH VDK) szervezésében. A résztvevő bizottság tagjai az ülésen beszámolót hallhattak a 2013-ban elvégzett feladatokról és eredményekről, valamint elismeréseket is átadtak a bizottság tevékenységében kimagasló teljesítményt nyújtott személyeknek.

1595966509
Értékelték a 2013-as munkát

Dr. Orosz Zoltán altábornagy beszédében nagyra értékelte az elmúlt években elért szakmai színvonalbeli fejlődést az MSZDB munkájában. Kitért a jövőbeli feladatokra, úgymint a NATO- doktrínák, STANAG-ek és a szövetségi kiadványok egységes, pontos feldolgozására, valamint a nemzeti terminológiai egységesítés és harmonizáció folytatására. A Honvéd Vezérkar főnökhelyettese ezt követően elismeréseket adott át az MSZDB kiemelkedő teljesítményt nyújtott tagjainak: Dr. Kassai Károly ezredesnek, a HVK Híradó, Informatikai és Információvédelmi Csoportfőnökség, osztályvezetőjének; Gönczöl Norbert Gábor alezredesnek, a MH Összhaderőnemi Parancsnokság, kiemelt főtisztjének; Pákozdi Márta őrnagynak, a MH Egészségügyi Központ, egészségügyi főtisztjének; Gyovai-Balogh Ritának, a HM Védelemgazdasági Hivatal, osztályvezető helyettesének, valamint Dr. Panajotu Kosztasznak, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, nyelvtanárának.

Az elismeréseket követően az ülés döntött a NATO STANAG-ek nemzeti elfogadásáról és hatályba léptetéséről, tájékoztatott a különböző doktrínák kidolgozottságának helyzetéről, valamint terminológiai javaslatokat terjesztett be. 
A beszámoló során a szakemberek tájékoztatást adtak a bizottság három
markáns felelősségi területén elért fejlődésről, az eddigi
tevékenységről a műveleti szabványosításban, a doktrína- és a
terminológiai fejlesztésben. További, mindenképpen nagy jelentőségű
eredmény a frissen megalakult STANAG fordító részleg, amelynek
kizárólagos feladata lesz a Szövetség legfontosabb dokumentumainak
magyar nyelvre fordítása.

Fotó: a szerző felvétele