Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nagy erejű robbanás történt Ankarában – 27 halott

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2016. március 13. 19:13

Nagy erejű robbanás történt március 13-án, vasárnap este Ankara belvárosában, a Kizilay terén – jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.

Helyi televíziós beszámolók szerint feltehetően gépkocsiba rejtett pokolgép robbant, és ennek következtében sokan meghaltak vagy megsebesültek.
Más beszámolók szerint egy személyautó és egy autóbusz ütközött össze, és ezután következett be a robbanás.
Több jármű és épület is megrongálódott. A helyszínre sok tűzoltót és mentőt vezényeltek.

Még nincs egy hónapja, hogy 29-an meghaltak, 81-en pedig megsebesültek Ankarában egy robbantásos merényletben, amelynek elkövetését a Kurdisztáni Munkáspárt nevű szervezethez köthető Kurdisztáni Szabadság Sólymai (TAK) nevű csoport vállalta magára.

* * *

Az első hivatalos közlés szerint legalább 27-en meghaltak és 75-en megsebesültek.
Twitterbejgyzések szerint a robbanás akkor következett be, amikor egy autó, amibe pokolgépet rejtettek, egy autóbusznak hajtott. Később kiderült, az autó nem ment neki a busznak, hanem mellett robbant fel.

A Twitterre felkerült egy videófelvétel, amely állítólag a vasárnapi robbantás pillanatát kapta el.
A felvételen az látszik, amint az esti forgalomban egy autó lelassít egy autóbuszmegálló mellett, majd következik a robbanás.

Az Ön böngészője nem jeleníti meg a beágyazott
tartalmat…



* * *

Gépkocsiba rejtett pokolgép robbant vasárnap este Ankara belvárosában: a nagy erejű robbanás következtében legalább 27 ember vesztette életét, hetvenöten pedig megsebesültek – közölte Ankara kormányzója. Tavaly október óta ez már a harmadik merénylet, amely a török fővárosban történt.

A kormányzó tájékoztatása szerint a robbanószerrel megrakott gépkocsi a város központjában lévő Kizilay tér mellett repült levegőbe. Egy névtelenül nyilatkozó magas rangú biztonsági tiszt azt közölte, hogy öngyilkos merénylő hozta működésbe a robbanószerkezetet.

A detonáció olyan hatalmas erejű volt, hogy két és fél kilométerre is hallották és látták a helyszín felett gomolygó füstöt.

A helyszínre sok tűzoltót és mentőt vezényeltek.

A teret a hatóság lezárta attól tartva, hogy második robbanás követheti az elsőt.

Egyelőre semmilyen szervezet nem vállalta magára a terrortámadás elkövetését.