Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nem volt mérgező a washingtoni katonai reptérre érkezett levél

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2013. április 25. 8:31

Nem talált mérgező anyagot az amerikai védelmi minisztériumhoz tartozó Védelmi Hírszerző Ügynökség (DIA) a washingtoni Anacostia-Bolling légitámaszpontra érkezett postában, április 23-án kedden.

A DIA az előzetes vizsgálatok alapján, néhány órával korábban még úgy nyilatkozott, hogy az egyik levél „lehetséges biológiai mérgeket" tartalmazott. Harry Reid, az amerikai szenátus demokrata többségének vezetője pedig kijelentette, hogy a küldeményben ricin van.

Kora esti közleményében az ügynökség már azt jelentette be, hogy a részletes vizsgálat során egyetlen veszélyes küldeményt sem azonosítottak.

A múlt héten Barack Obama amerikai elnöknek és Roger Wicker mississippi republikánus szenátornak adtak fel a biológiai fegyverekben is gyakran használatos ricint tartalmazó levelet. A küldeményeket még azelőtt kiszűrték, hogy eljuthattak volna a címzettekhez.

A 45 éves Paul Kevin Curtist, akit a múlt héten azzal vádoltak meg, hogy ő adta fel az Obamának és Wickernek címzett leveleket, kedden óvadék ellenében szabadon bocsátották. Később azt is bejelentették, hogy a férfi ellen ejtették a vádakat.