Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nemzetközi légvédelmi hadgyakorlat kezdődött Dél-Csehországban

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2015. június 23. 8:12

A földi légvédelmi egységek együttműködésének az elmélyítése a célja a közös földi és légvédelmi hadműveletekben a Tobruq Legacy 2015 elnevezésű nemzetközi hadgyakorlatnak, amely június 22-én, hétfőn kezdődött a cseh hadsereg dél-csehországi Boletice nevű zárt katonai gyakorlókörzetében.

A kéthetes, július 4-ig tartó hadgyakorlaton az amerikai, a cseh, a litván, a magyar és a szlovák hadsereg mintegy 500 katonája vesz részt.
A gyakorlat a hordozható nagyon rövid hatótávolságú légvédelmi rakétarendszerek gyakorló éleslövészetével ér majd véget – közölte a cseh védelmi minisztérium honlapján.
A minisztérium közlése szerint a csehek és a litvánok az RBS-70 rakétarendszereket, a szlovákok az IGLA, míg a magyarok a Mistral rakétarendszereket fogják kipróbálni a hadgyakorlaton.

A Cseh Köztársaság területén ez lesz az első olyan NATO-hadgyakorlat, amelynek keretében légvédelmi rakétarendszereket próbálnak ki a gyakorlatban – nyilatkozta Jana Samcová, a minisztérium sajtóosztályának munkatársa újságíróknak.