Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Öngyilkos merénylet a szíriai katonai hírszerzés irodájánál

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2013. február 7. 8:33

Öngyilkos merénylet célpontja volt február 6-án, szerda reggel a szíriai katonai hírszerzésnek a közép-szíriai Palmürában működő irodája, többen meghaltak, illetve megsebesültek, egyelőre nem tudni, hányan – közölte a Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (ODSH).

„Nagy erejű robbanás rázta meg szerda reggel Palmüra városát, az elsődleges értesülések szerint öngyilkos merényletről van szó, amelynek célpontja a katonai hírszerzés és az állambiztonsági szervek irodáinak otthont adó épület volt" – közölte az emigráns emberjogi szervezet.

Az ODSH egyelőre nem tudta megmondani a halottak és a sebesültek számát, csak annyi közölt, hogy a robbanás után a lázadók megtámadták az épületet, mire katonákat és biztonsági erőket vezényeltek a római kori romjairól ismert, az UNESCO világörökség listáján szereplő városba. Ezt követően harcok törtek ki lázadócsoportok és a kormányerők között a Homsz tartománybeli város egyik negyedében.

A 2011 márciusában kezdődött felkelés militarizálódásával párhuzamosan elszaporodtak az öngyilkos merényletek Szíriában. A legtöbb ilyen támadást dzsihadista csoportok vállalták magukra. Legismertebb közülük a Washington által terrorszervezetként számon tartott an-Nuszra Front, amelynek egyre nő a befolyása az arab országban.