Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Orosz részvétellel zajlik a Szláv Testvériség 2017 gyakorlat

Szöveg: honvedelem.hu / haborumuveszete.hu |  2017. június 14. 8:05

Az Orosz Légierő hat Il-76MD teherszállító repülőgépéből álló század is részt vesz a fehéroroszországi „Szláv Testvériség” terrorelhárító gyakorlaton, mely június 15-ig tart.

http://www.haborumuveszete.hu/egyeb-hirek/orosz-reszvetellel-zajlik-a-szlav-testveriseg-2017-gyakorlat
1596034222

Az oroszországi taganrogi bázisról települnek át a fehéroroszországi Baranovicsiba a hatgépes kötelékkel, melyekkel 70 tagú küldöttség is utazik – közülük 50 fő a repülőgépek személyzete.

A gyakorlaton részt vevő pilóták rendelkeznek a nemzetközi légtérben végrehajtott repülésekhez szükséges szakszolgálati engedéllyel – és ami még fontosabb, kellő tapasztalattal is.
A gyakorlaton az orosz pilóták a fehérorosz kollégáikkal együtt fognak deszantolási, valamint speciális katonai teherszállítási feladatokat végrehajtani. Ezek során a célterület teljesen ismeretlen lesz a személyzetek előtt, ezzel is a valós körülményeket szimulálják.

Az egyik ilyen bonyolult feladat során egy Breszt melletti, határhoz közeli, kisméretű, mocsaras-erdős területre kell eljuttatni az ejtőernyősöket.

A gyakorlaton a pszkovi légideszant dandár 300 fővel, a fehérorosz speciális erők 400 fővel, a szerbek pedig 50 ejtőernyőssel vesznek részt. Az Il-76MD-k mellett több fehérorosz szállító repülőgép és helikopter is bevetésre kerül.