Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Rendőrőrsöt támadtak

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2014. december 9. 23:44

Kilenc ember, köztük legkevesebb öt rendőr halt meg, amikor támadás ért egy rendőrőrsöt december 7-én, Bagdadtól északra.

A rajtaütés egy öngyilkos merénylettel kezdődött. A merénylő pokolgépet rejtő gépkocsival nekihajtott asz-Szalmánban, egy Bagdadtól mintegy ötven kilométerre található faluban a rendőrség épületét körülvevő falnak. A robbanást követően fegyveresek rohamozták meg a rendőrséget.

Egy rendőrségi illetékes azt közölte, hogy öt rendőr és négy civil meghalt, 11-en megsebesültek. Egy másik, szintén a rendfenntartó hatóságoktól származó közlés szerint hét rendőr van a halottak között, a sebesültek száma 26. A támadást egyelőre egyik fegyveres csoport sem vállalta magára.

Egy nappal korábban Bagdad környéki síiták lakta területeken tíz halálos áldozatot követelt egy merényletsorozat, noha a rendőrség megerősített biztonsági intézkedéseket léptetett életbe a Kerbelába, az arbaín ünnepre tartó síita zarándokok védelmére.

A Bagdadtól északra fekvő területeken az iraki hadsereg harcban áll a magát Iszlám Államnak nevező, az ország egyharmadát ellenőrzése alatt tartó szélsőséges fegyveres csoporttal.