Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Robbantásos merényletet akadályozott meg az egyiptomi hadsereg

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2013. január 7. 21:11

Robbantásos merényletet készítettek elő ismeretlen fegyveresek egy kopt templomnál az Egyiptom és a Gázai-övezet határán lévő Rafah településen, az egyiptomi hadsereg azonban január 7-én, hétfőre virradóra meghiúsította az akciót.

A MENA hivatalos egyiptomi hírügynökség jelentése szerint a merénylők akkor akartak egy gépkocsit felrobbantani, amikor a kisebbségi kopt keresztény közösség a karácsonyt ünnepli.

Az AP amerikai hírügynökség egy magát megnevezni nem kívánó titkosszolgálati forrást idézett, miszerint az egyiptomi biztonsági szervekhez futott be az információ a készülő merényletről. A biztonsági erők a helyszínre siettek, megzavarva az álarcos merénylők készülődését. Ez utóbbiak elmenekültek autójukon, hátrahagyva egy robbanószerrel, fegyverekkel és lőszerrel megrakott másik gépkocsit.

Tavaly szeptember végén állítólag több kopt család halálos fenyegetéseket kapott iszlamisták részéről. Az AP szerint azonban nem biztos, hogy a templom volt a célpont, ugyanis a közvetlen közelben található egy katonai tábor, amelyet rendőrök és határőrök használnak.