Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sok lázadót megöltek az afganisztáni hadműveletekben

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2013. július 2. 8:36

Különböző tartományokban folyó hadműveletekben meghalt 22 felkelő az utóbbi egy napban Afganisztánban – közölte július 1-jén, hétfőn a kabuli belügyminisztérium.

Az afgán rendőrség a hadsereg, a hírszerzés és a nemzetközi erők együttműködésével számos hadműveletet hajtott végre 10 tartományban. Élve fogtak el kilenc tálib lázadót, fegyvereket foglaltak le, pokolgépeket hatástalanítottak – olvasható a minisztérium közleményében, amelyben azonban nincs szó az afgán biztonsági erők esetleges veszteségeiről.

A biztonsági erők az utóbbi időben intenzívebbé tették a tálibok elleni hadműveleteiket, viszont a lázadók is több pokolgépes merényletet követnek el.

Hétfő reggel Kabul belvárosában, a Nemzeti Biztonsági Igazgatóság elnevezésű titkosszolgálat székhelyének közelében agyonlőttek egy katonai egyenruhát és alatta robbanómellényt viselő, öngyilkos merényletet tervező férfit – közölte a szolgálat. Az illető a hivatal épületét akarta megtámadni – tették hozzá.

Kunduz tartományban szintén meghalt egy öngyilkos merénylő hétfő reggel, de az ő esetében azt történt, hogy a nála lévő robbanószer idő előtt lépett működésbe. Azt nem lehet tudni, hogy ő mit vagy kit akart megtámadni – közölte egy helyi közigazgatási vezető.