Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újabb főiskolával kötöttek együttműködési megállapodást

Szöveg: Ifju Tímea főhadnagy |  2013. július 2. 7:30

Ünnepélyes keretek között kötött együttműködési megállapodást az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH HKNYP), valamint az Eötvös József Főiskola Baján, június 28-án. Az erről szóló dokumentumot a diplomaátadó ünnepség után látta el kézjegyével Vanyur Tibor mérnök ezredes, a HKNYP parancsnoka és dr. Melicz Zoltán, a főiskola rektora.

1595956551

Az együttműködés célja a honvédelem és az önkéntes tartalékos szolgálat népszerűsítése, valamint a társadalmi és a gazdasági élet, illetve az euroatlanti integráció által támogatott újszerű követelményeknek való jobb megfelelés elősegítése, a két fél közötti kapcsolat kialakítása, intézményesítése.

Az aláírást követően Vanyur ezredes utalt a főiskola mottójára, amely „teret ad a tudásnak". „A Magyar Honvédség pedig teret ad mindazoknak, akik a honvédelmi feladatokban, a honvédelemben részt kívánnak venni, tenni akarnak a hazáért!" − mondta. 

Hozzátette: a végzett hallgatók a Magyar Honvédség „leglazább" kötelékében hasznosíthatják a főiskolán megszerzett tudást: ez az önkéntes tartalékos szolgálat, amelyben élik a mindennapi életüket, tanulnak, dolgoznak, amikor pedig a Magyar Honvédségnek szüksége van rájuk, akkor behívja őket tényleges szolgálatra.

Vanyur ezredes kiemelte: több mint 1400 önkéntes tartalékos vett részt a Duna menti árvízi védekezésben az elmúlt hetekben, kivívva ezzel a társadalom és a Magyar Honvédség elismerését.

1595956551

Fotó: a szerző felvételei