Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tálib merénylők megtámadtak egy választási irodát Kabulban

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2014. március 25. 21:04

Tálib öngyilkos merénylők március 25-én, kedden megtámadtak egy kabuli választási irodát, amely az egyik elnökjelölt házának tőszomszédságában található.

A fegyveres iszlamisták tűzharcba keveredtek az épületet védő őrökkel. A helyszínen több robbanás is történt. A rendőrség lezárta a környéket, de helyszíni jelentések szerint egy órával az első detonáció után még fegyverropogás hangja hallatszott onnan.

Az első hírek arról szóltak, hogy a tálibok az egyik elnökjelölt, Asraf Gani házát támadták meg, de a rendőrség helyesbített, mondván, a Gani otthona melletti tartományi választási iroda ellen irányult a támadás. Egyes hírek szerint ez az épület ad otthont Asraf Gani kampánystábjának is.

Az iroda elleni támadás idején Gani nem volt otthon, családtagjai viszont bent voltak a házban.

A támadás elkövetését a tálib mozgalom vállalta magára. Közleménye szerint többen robbantották fel magukat az épületben. A rendőrség viszont egy öngyilkos merénylőről tud.

A belügyminisztérium szóvivője közölte, hogy legalább két polgári lakos megsebesült a tálibok támadásában.

Afganisztánban április 5-én tartanak elnökválasztást, illetve megválasztják a tartományi tanácsok tagjait is. A tálibok fogadkoztak, hogy meghiúsítják a választást. Az utóbbi időben megszaporodtak a választási illetékesek és a jelöltek elleni támadásaik.