Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tálibok megtámadtak egy katonai tábort Pakisztánban

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2013. augusztus 28. 9:48

Tálib fegyveresek megtámadtak egy katonai tábort Pakisztán északnyugati, Afganisztánnal szomszédos részén – közölték augusztus 27-én, kedden hivatalos forrásból. A biztonsági szervek tisztségviselői elmondták: négy fegyveres rohanta meg a tábort helyi idő szerint éjfél körül Dél-Vazirisztán törzsi területen.

Tűzharc tört ki, amelyben meghalt legalább egy katona, kilenc másik megsebesült. A támadók közül hármat lelőttek, a negyedik működésbe hozta a testére erősített robbanószerkezetet.

Hétfőn Pakisztánba érkezett Hamid Karzai afgán elnök, hogy meggyőzze az iszlámábádi vezetést arról: közvetítsen Kabul és a tálib lázadók között. A tálibok elutasítják az afgán kormánnyal való közvetlenül tárgyalásokat, mert Karzait és kabinetjét amerikai bábnak tartják. Annak idején Pakisztán volt a világ három országából az egyik, amelyik hivatalosan elismerte a tálibok afganisztáni államát.

Megfigyelők szerint jól haladhattak Karzai iszlámábádi tárgyalásai, mert az eredetileg egynaposra tervezett látogatást a pakisztáni vendéglátók kérésére meghosszabbították.