Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Teherán betartja az ígéreteit

Szöveg: honvdelem.hu / MTI |  2018. július 4. 16:50

Irán betartja az ígéreteit a nukleáris programjáról szóló nemzetközi atomalku, valamint a Nemzetközi Atomenergia-ügynökséggel (NAÜ) folytatott együttműködés tekintetében is – jelentette ki Haszan Róháni iráni államfő svájci látogatásán kedden.

Barack Obama volt amerikai elnök 2008-as hatalomra kerülése után az oktatási minisztérium irányelveket adott ki, amelyek bátorították a pozitív diszkriminációt, azaz azt, hogy vegyék figyelembe a különböző oktatási intézményekbe jelentkezők faji hovatartozását. A Trump-kormányzat ezen irányelveket vonta vissza.

Az Obama-kormányzat minisztériumai arra buzdították az oktatási intézmények vezetőit, hogy „diverzifikálják", tegyék „sokszínűbbé" hallgatóik összetételét. Ezzel lényegében hatálytalanította George W. Bush kormányának irányelveit, amelyek „erőteljesen bátorították a fajilag semleges módszerek alkalmazását".

Amerikai lapjelentések szerint a Trump-kormányzat ehhez a politikához kíván visszatérni. Jeff Sessions igazságügyi miniszter tavaly novemberben felkérte a tárcánál az illetékes szakembereket, hogy vizsgálják felül az eddigi, megítélése szerint a törvények, az alkotmány és a legfelsőbb bíróság adta lehetőségeken túlmenő gyakorlatot.

×