Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Csepelen is beindul a honvéd kadétképzés

Szöveg: Takács Vivien |  2018. július 4. 17:01

A 2019/2020-as tanévtől kezdve a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Weiss Manfréd Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma is csatlakozik a honvéd kadétképzéshez.

1599189862
Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes és Erdélyi Lajos humánpolitikáért felelős helyettes államtitkár július 4-én bejárást tartott a Weiss Manfréd Szakgimnázium szakközépiskolájában és kollégiumában. Valló Péterrel, az iskola igazgatójával közösen tekintették meg azokat a különböző termeket, amelyekre majd a kadétképzés során szükségük lesz a diákoknak.

1599189862
Németh Szilárd érdeklődésünkre elmondta: a Honvéd Kadét Program célja a tiszti és altiszti utánpótlás létszámának növelése, illetve a honvédelem népszerűsítése. „A képzés befejezése után olyan katonákkal találkozhatunk, akik már fiatalkorban hozzászoktak az egyenruhához, a regulához, tudják, mit jelent a hazaszeretet és a honvédelem." A tárca parlamenti államtitkára hozzátette: a csepeli Weiss Manfréd Szakgimnáziummal tovább növekszik azon oktatási intézmények száma, ahol honvéd kadétképzésben vehetnek részt a fiatalok. „Az együttműködést már ma elkezdtük, mert az iskola szellemisége és képzési rendje teljes egészében igazodik a kadétprogramhoz" – hangsúlyozta a miniszterhelyettes.

1599189862
Honvéd kadét ágazati szakképzést jelenleg a szekszárdi Szakképzési Centrum Ady Endre Szakképző Iskolája és Kollégiuma, a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Than Károly Ökoiskolája, Gimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája folytat. 2018 szeptemberétől további négy középfokú oktatási intézményben – a Pápai Szakképzési Centrumban, a várpalotai Faller Jenő Szakképző Iskolája és Kollégiumában, a komáromi Kempelen Farkas Képesség- és Tehetségfejlesztő Alapítványi Gimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiumában, illetve a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiumban – szerezhetnek a tanulók OKJ 52 Honvéd Kadét igazgatási ügykezelő végzettséget.

1599189862
Fotó: Dévényi Veronika