Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Terrorizmus gyanújával tartóztattak le két férfit Ausztriában

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2015. december 17. 15:08

Letartóztattak két férfit Ausztriában terrorizmus gyanújával az osztrák ügyészség december 16-i, szerdai bejelentése szerint. A hatóságok feltételezik, hogy közük lehet a november 13-i párizsi terrorcselekményekhez.

A hatóságok feltételezik, hogy közük lehet a november 13-i párizsi terrorcselekményekhez.
Robert Holzleitner államügyész közölte, hogy a két férfit a hét végén vették őrizetbe egy migránsmenhelyen Salzburgban azzal a gyanúval, hogy terrorszervezet tagjai. A nyomozás homlokterében az áll, hogy kiderüljön: lehet-e közük a párizsi terrortettekhez, amelyek 130 ember halálát okozták.

Az államügyész felfedte, hogy a két gyanúsított a Közel-Keletről érkezett Európába, de további részletekkel nem szolgált a nyomozás érdekére hivatkozva.

A Kronen Zeitung című osztrák lap úgy tudja, hogy a két férfi francia állampolgár pakisztáni és algériai családi gyökerekkel. Feltételezések szerint a párizsi merényletek végrehajtói közül többekkel együtt érkeztek Európába. Osztrák területre októberben léptek hamis szíriai útlevéllel, és arra vártak, hogy parancsot kapjanak terrorista támadásra.