Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Titkos fegyverraktárra bukkantak Alsó-Ausztriában

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2014. február 27. 22:00

Titkos fegyverraktárra bukkantak az alsó-ausztriai Tullnban, egyebek között géppuskák és gránátok is előkerültek a rejtekhelyről – közölte február 25-én, kedden az alsó-ausztriai rendőrség.

Egy családi házban találtak rá a fegyverekre rendőrök, valamint az osztrák alkotmányvédelmi és terrorellenes hivatal tartományi szervezetének munkatársai. A szakemberek egy géppuskát, két géppisztolyt, három maroklőfegyvert, százhat más lőfegyvert és különféle lőszereket foglaltak le még január 27-én.

A hatóságok egy 73 éves nyugdíjas férfi és fia otthonában, bejelentésre végeztek rendkívüli ellenőrzést. Ennek eredményeképpen bukkantak az illegális fegyverekre, főleg első és második világháborús karabélyokra. Ezenkívül a szakemberek bomba-, páncéltörő- és dobógránátokat hatástalanítottak. A még működőképes robbanóeszközöket a belügyminisztérium illetékesei elszállították.

A két férfit az ausztriai fegyvertartási előírások megszegésével vádolják. A kihallgatás során az idős férfi azt vallotta, hogy gyűjtőként vásárolta a fegyvereket és nem tudott arról, hogy a lőfegyverek, gránátok és a különböző hadianyagok tartása tilos. Mindkettejük ellen feljelentést tettek a Sankt Pölten-i ügyészségen.