Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Többen meghaltak fegyveres támadásokban Pakisztánban

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2014. február 10. 14:56

Legkevesebb tizenkilencen meghaltak február 9-én, vasárnap Pakisztánban két különböző fegyveres támadásban – közölték hivatalos források.

Beludzsisztán tartományban szeparatista fegyveresek éjszaka rátámadtak egy, a kormányt támogató fegyveres csoport két parancsnokának házára. A rendőrségi tájékoztatás szerint a támadásban meghalt a Dera Bugti Békecsapatok nevű milícia két parancsnoka – egy testvérpár -, valamint hét családtagjuk, köztük nők és gyerekek. A támadás a tartomány székhelyétől, Kvettától mintegy 250 kilométerre délnyugatra történt. A milícia több másik tagja tüzet nyitott a támadókra és kettőt megöltek közülük.

Az Afganisztánnal határos Beludzsisztánban gyakran követnek el támadásokat a terület Pakisztántól való elszakadásáért harcoló lázadók.

A dél-pakisztáni Karacsiban fegyveresek egy vallási ünnep résztvevőire támadtak rá. A motorkerékpáron érkező támadók előbb gránátokat dobtak a szúfi imádkozókra, majd gépfegyverrel közéjük lőttek. A támadásban nyolcan meghaltak – közölte egy kórházi illetékes.

A támadás mögött a pakisztáni tálibokat vagy más olyan szélsőséges iszlamista csoportot sejtenek a hatóságok, akik az országban 95 százalékos többséget alkotó szúfikat és a kisebb számban élő síitákat egyaránt „eretnekeknek" tekintik.