Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Törölték az idei Nellis Air Show-t

Szöveg: honvedelem.hu / jetfly.hu |  2013. április 1. 10:09

A 99. Légi Bázis parancsnoka, Barry Cornish ezredes március 26-án jelentette be, hogy törlik a november 9-10-re tervezett „Aviation Nation 2013” repülőnapi rendezvényt. „Az Aviation Nation a közösségünk egy nagyon népszerű rendezvénye, és nagyon bánt, hogy az idei évben nem nyithatjuk meg a Nellis kapuit” – mondta Cornish.

1595951742

„Mindazonáltal a védelmi költségvetést is alaposan lefaragták, ami a 2013-as költségvetési évre vonatkoztatva, mintegy 46 milliárdos csökkentést jelent, és amit 2013. október végéig meg kell valósítani. Ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, az amerikai légierőnek fontossági sorrendet kellett felállítania: ennek első helyén a készenléti szolgálatok ellátása áll, aminek eredményeképpen repülőnapokat kellett törölni" – tette hozzá az ezredes.

Az aktív, a „Reserve és Gárda" egységek törölték a repülőnapokon való részvételeket. Ez magában foglalja többek között a repülőnapokon való részvételeket, a kereskedelmi bemutatókat, az F-22 bemutató repülések és „nyíltnapok" törlését kivéve, ha a rendezvényen csak statikus bemutatót tartanak.

„A Las Vegasi közösség Nellis légibázisnak, a bázis dolgozóinak nyújtott támogatását az Aviation Nation rendezvényen keresztül nyílt lehetőségünk megköszönni, ahol megmutathattuk az embereknek mindazt, hogy mit is csinálunk. Remélem a közeljövőben lesz lehetőségünk az Aviation Nation rendezvény folytatására" – tette hozzá a parancsok.

A Thunderbirds bemutatója a 2012-es Aviation Nation repülőnapon