Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Öngyilkos merénylet Maliban

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2013. április 1. 12:13

Öngyilkos merénylő támadt egy katonai ellenőrző pontra a Mali északnyugati részén fekvő Timbuktu határában március 31-ére, vasárnapra virradóra. Az iszlamista szélsőséges életét vesztette, míg egy mali katona megsebesült.

A helyi hadsereg egy szóvivője elmondta, a támadó azt követően hozta működésbe a testére szerelt pokolgépet, hogy megpróbált áthatolni az útakadályon.

A tájékoztatásból nem derült ki, hogy a merénylő autón vagy motorkerékpáron érkezett az ellenőrző ponthoz.

Helyi lakosok arról számoltak be, hogy hatalmas robbanást, majd azt követően lövéseket hallottak. Az emberek házaikba rejtőztek, egy civil sem volt az utcán.

Timbuktu 900 kilométerre fekszik a fővárostól, Bamakótól. Tíz napon belül ez volt a második merénylet a városnál. Március 21-én az iszlamisták kisebb csoportja próbált meg behatolni a településre. A fegyveresek előbb egy öngyilkos merénylő által vezetett, pokolgéppel megrakott autóval igyekeztek áttörni a katonai kordonon. Egy mali katona meghalt, két másik megsebesült. Az azt követő összecsapásban a francia és mali katonák 11 iszlamistát megöltek. Több mali katona megsebesült a harcban.