Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ünnep a harctéren – 15 méteres fenyőt állítottak a szíriai orosz bázison

Szöveg: honvedelem.hu / haborumuveszete.hu |  2016. január 1. 9:25

A szíriai Latakia közelében található Hmeymim légibázisra, ahol napjainkban orosz erők állomásoznak, egyenesen Moszkvából érkeztek fenyők a karácsonyi ünnepekre, amelyek közül az egyik magassága elérte a 15 métert.

http://www.haborumuveszete.hu/egyeb-hirek/unnep-a-harcteren—15-meteres-fenyot-allitottak-a-sziriai-orosz-bazison
1596006372

Az ünnepekhez, az újévhez kapcsolódóan művészek, zenészek és táncosok részvételével koncertet is tartottak a hazájuktól távol lévő, éles harci bevetésekben résztvevő katonák számára.

A katonákat a helyszínen köszöntötte Nyikolaj Pankov, orosz védelmi miniszter-helyettes, Viktor Bondarev vezérezredes, az orosz légi- és űrvédelmi erők parancsnoka, valamint Alekszander Karelin, az Állami Duma képviselője, háromszoros birkózó olimpia bajnok.

„Hadseregünk kész végrehajtani bármilyen feladatot, köztük a legbonyolultabbakat is. Köszönteni érkeztünk a katonákat az ünnepek alkalmából, fenntartani bennük a harci morált", – mondta Karelin.

Legutóbb 2015. október 10-én tartottak a pilóták, a katonák számára koncertet a szíriai bázison a fegyveres erők együttesei, zenészei, akik hazafias és modern dalokkal, valamint táncokkal igyekeztek a katonák kedvében járni.