Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Versenyben a katonai életpálya!

Szöveg: O. L. S. |  2016. január 21. 18:54

Az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 8. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda munkatársai a győri Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskola és Kollégium végzős tanulói számára tartottak tájékoztató előadást a katonai tanintézetekben történő továbbtanulás és a katonai szolgálatvállalás lehetőségeiről.

1596007530

A munkaerő-piaci versenykörnyezetben nincsenek egyszerű helyzetben a továbbtanuláson gondolkodó tanulók. Nem könnyű megtalálni a legmegfelelőbb továbbtanulási irányt úgy, hogy a vágyak és realitások egyensúlyba kerüljenek. Érdekes és mégis megfelelően honorált, biztos elhelyezkedést nyújtó szakmák, és kiemelt fizetésekkel bíró, ugyanakkor nehezen megszerezhető, sokszor monoton munkavégzéssel járó munkahelyek állnak versenyben egymással.

A katonai pályára irányító foglalkozásra előzetesen kellett jelentkezni az osztályfőnököknél, így azokat a fiatalokat érhették el az előadók, akik ténylegesen érdeklődtek a katonai hivatás iránt.
Orosz László százados és Gergely Zsolt zászlós törekedett reális képet adni a jelenlévőknek, hangsúlyozva, hogy a katonai pálya hosszú távú, stabil hivatást, kiszámítható jövőt jelent. A változatos és embert próbáló szolgálat ugyanakkor rengeteg olyan plusz élményt, „extrát" nyújt, amelyet hazánkban kizárólag a Magyar Honvédség kötelékén belül lehet megtapasztalni.

1596007531

A tájékoztató előadást követően lehetőség nyílt kérdéseket feltenni. A diákok elsősorban a katonai pilótaképzésről és a különleges műveleti erőkhöz történő bejutásról, valamint az illetmények alakulásáról érdeklődtek. Nagy népszerűségnek örvendett a hatástalanított fegyverek bemutatója is.


Fotó: Gergely Zsolt zászlós