Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Különleges feladat – kiemelt illetményért

Szöveg: Teszler Vendel | Fotó: Kertész László |  2024. január 16. 13:52

„Ajánlom azoknak, akik szeretik a kihívásokat, fejlődni és tanulni szeretnének, napról-napra jobbá válni, egy támogató közösség tagjaként” – nyilatkozta Lele Gergő hadnagy a TV2 Mokka műsorában. Az MH Klapka György 1. Páncélosdandár tüzér szakaszparancsnokát a honvédség egyik legújabb high-tech harci eszközéről, a német gyártmányú PzH 2000 önjáró lövegről kérdezték, illetve arról, hogy mit kell tudni egy ilyen modern harci jármű kezeléséhez, s ő kinek ajánlaná ezt a különleges feladatot.

PzH2000 Forgatás KLAC3972

Az Embert a vasra! toborzókampány második fázisában, havi bruttó 737 ezer forintos belépő illetményért, február 9-ig várja a Magyar Honvédség a PzH 2000 önjáró löveg leendő kezelőinek jelentkezését. A megújuló magyar high-tech hadseregnek olyan, a hazájukért tenni akaró bátor katonákra van szüksége, akik – többek között – a haderőfejlesztés részeként folyamatosan érkező új modern harci eszközöket kezelik majd.

„A PzH 2000 jelenleg a magyar haderő legnagyobb tűzerővel rendelkező haditechnikai eszköze” – mondta Lele hadnagy a TV2 műsorában. Az ötfős kezelő személyzet tagjai Tatán, Európa egyik legmodernebb szimulátor központjában sajátítják el a löveg kezelését az alapkiképzésüket követően. A tatai páncélosdandár fiatal hadnagya további érdekes részletekről is mesélt a Mokka mai adásában.

Kapcsolódó cikkek