Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Különleges látogatás

Szöveg: honvedelem.hu / hhk.uni-nke.hu |  2020. október 14. 8:28

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Katonai üzemeltetés mesterképzési szak nappali tagozatos hallgatói tanulmányúton vettek részt az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandárnál október 1-2-án, Szolnokon. A látogatás a különleges katonai műveletek tantárgy keretében, dr. Forray László alezredes, egyetemi docens szervezésében és vezetésével valósult meg.

NKE HHK MSc_látogatás_Szolnok (1)

A kétnapos program során a hallgatók az alakulat speciális felépítésével, harcászati szakfeladataival, fegyverzeti és híradó technikai eszközeivel ismerkedhettek meg. Betekintés nyerhettek az alakulatnál éppen zajló szakkiképzések elméleti és gyakorlati végrehajtásába felderítő, egészségügyi és híradó szakterületeken.

A hallgatók - akik már több éves, vagy évtizedes tapasztalattal rendelkeznek - nagy érdeklődéssel figyelték testközelből a kézifegyver bemutatót, mivel ezeket a speciális fegyvereket csak ennél a szervezetnél rendszeresítették. A bemutatók során a látogatók ismereteket szereztek a felderítési feladatok során alkalmazott speciális felderítő eszközök típusaiból is.

NKE HHK MSc_látogatás_Szolnok (2)