Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Különleges tanévnyitó Siklóson

Szöveg: Hegedüs Norbert alezredes | Fotó: MH 52. Oszlányi Kornél Területvédelmi Zászlóalj |  2021. szeptember 5. 8:39

Hegedűs Norbert alezredes, az MH 52. Oszlányi Kornél Területvédelmi Zászlóalj zászlóaljparancsnoka is részt vett a Baranya megyei Siklósi Táncsics Mihály Gimnázium idei tanévnyitóján, amely több szempontból is rendhagyó volt.

tanévnyitó (1)

Kiemelkedő volt az esemény, hiszen az oktatási intézmény az idei évben ünnepelhette fennállásának 65. évfordulóját, valamint sok -sok év után ismét három kezdő osztállyal tudott elindulni az intézmény kilencedik évfolyama. A harmadik iskolakezdő osztály a 9.H. elnevezést kapta, - nem véletlenül – hiszen a „H” betű a honvédelmi osztály elnevezésre utal.

A közismereti képzés keretében - a honvédelmi orientáltságú osztály mellett - az iskolában szeptembertől összesen hatvanhárom kadét sajátíthat majd el honvédelmi ismereteket. Ez az országosan is kimagasló szám jól tükrözi az intézmény elhivatottságát a honvédelem ügye iránt, amely 2020-ban csatlakozott a Honvéd Kadét Programhoz.

A tanévnyitót követően - ünnepélyes keretek között - négy osztályterem márványtábláját is leleplezték, melyekre az iskola korábbi igazgatóijainak a neveit vésték fel, akik így, egy-egy terem névadóivá is váltak, ezzel tisztelegve az elvégzett munkájuk elött.

tanévnyitó (2)