Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kulturális élmények a honvéd kadétoknak

Szöveg: Petróczy Levente | Fotó: Füzes Judith |  2024. október 10. 10:49

Közel háromszáz honvéd kadét nézhette meg Moliére: A fösvény című színdarabját a szolnoki Szigligeti Színházban október 9-én. A kulturális élményt a Honvédelmi Minisztérium Honvédelmi Nevelési Főosztálya koordinálta, amely a „KúlTúra” nevű országos programnak köszönhetően valósulhatott meg.

v20241009_Szolnok_szinház_kadétok_FJ (10)

A Honvédelmi Minisztérium fontosnak tartja, hogy a honvéd kadétok a honvédelmi ismeretek mellett a kultúra területén is elmélyíthessék tudásukat. „Élményközpontú a társadalmunk, élményekre építünk. Noha telefonnal a kezetekben csupán hat másodperces élményekben gondolkoztok, a mai előadás ennél hosszabb lesz és olyan élményben lesz részetek, ami egyben érték is” – fogalmazott köszöntőjében Bali Tamás dandártábornok, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár parancsnoka, akinek vezetésével a Magyar Honvédség meghívott vendégei is megtekintették az előadást.

v20241009_Szolnok_szinház_kadétok_FJ (3)

A helikopterdandár parancsnoka kiemelte: a „KúlTúra” programsorozat figyelmes gesztus a Honvédelmi Minisztériumtól a diákoknak, hiszen ők nagyon fiatalon, tizennégy évesen döntöttek úgy, hogy a hazájukért szeretnének tenni valamit.

„Ti ugyanúgy a telefonokon követitek ugyanazokat az influenszereket, mint a többi fiatal, mégis mások vagytok. Talán még nem érzitek, de nagyon sokat tesztek a hazátokért, ezt szeretnénk most megköszönni. Ez az este rólatok és nektek szól. A csoportkép elkészítésekor is látszott, hogy boldogok, vidámak vagytok, jó érzés közöttetek lenni” – zárta gondolatait Bali Tamás dandártábornok.

A színdarabot megelőzően a darab főszereplője, Mucsi Zoltán a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház közönségdíját vehette át.