Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lakóházra zuhant egy harci repülőgép az Egyesült Államokban

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2012. április 8. 16:28

Időben katapultált az a két pilóta, akinek vadászgépe lakott területre zuhant Virginia államban április 6-án, pénteken. Összesen öt ember sérült meg, a repülő – még zuhanás közben kiengedett üzemanyaga – eláztatott egy teherautót.

Az amerikai haditengerészet egyik F–18 Hornet vadászgépe került bajba nem sokkal felszállás után, ám a kétüléses repülő legénysége katapultált, erősítette meg a Szövetségi Légügyi Hivatal. A vadászgép egy kiképző századhoz tartozott. A bbc.com további három sérültről tesz említést, illetve a két – időben katapultáló pilótát – kórházba szállították.

Egy önkéntes mentő arról számolt be, hogy az egyik pilótát még az ülésébe szíjazva találták meg ejtőernyőjén függeszkedve, sokkos állapotban. Az egyik szemtanú szerint a gép alacsonyan szállt, becsapódás előtt pedig kiengedte az üzemanyagát, amely éppen az ő teherautójára folyt.

A gép házak közé csapódott, nagyjából fél mérföldre a parttól. A becsapódás környékén a helyi tűzoltóság szerint legalább öt épületben súlyos károk keletkeztek.

Virginia állam ezen részén számos katonai támaszpont található, köztük a norfolki haditengerészeti bázis, amely a legnagyobb a világon, számos anyahajó, vadászgép és tengeralattjáró állomásozik itt.