Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lángok között - a Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából

Szöveg: honvedelem.hu |  2022. február 8. 16:42

Az Alap Altiszti Tanfolyam kiképzési rendszerének egyik jellegzetessége, hogy a résztvevők élménydús foglalkozások közepette sajátíthatják el a katonai szolgálat, illetve a jövőbeni beosztásaik ellátásához szükséges ismereteket.

MH_2022_02_borító

Az MH Altiszti Akadémia Altisztképző Központja által szervezett 18 hetes tanfolyam utolsó hónapja igen összetett, komplex kihívásokat tartogatott a résztvevők számára: a megmérettetések sorában a két hétre betervezett lőkiképzés és az egyhetes vegyivédelmi felkészítés volt a legemlékezetesebb.

– Az utolsó hónapban mindhárom kiképzőcsoportunk egy-egy századnyi erő felkészítését irányította, de emellett az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár szakembereinek felügyelete mellett is folyt a munka – fogalmazott Polgár Tibor törzszászlós. Az MH Altiszti Akadémia Altisztképző Központjának kiképzési részlegvezetője a feladat összetettségét illetően rámutatott, hogy egyszerre több blokkban zajlottak a foglalkozások, így például a lőtéren, illetve a tűzakadálypályán is szinte nonstop gyakoroltak a leendő altisztek. Utóbbi helyszínen az MH Görgei Artúr Vegyivédelmi Információs Központ szakembereinek vezetésével a tűz-, a gyújtó- és a vegyifegyverek elleni védekezést sajátították el.

További részletek a Magyar Honvéd magazin február 11-én megjelenő számában!