Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Látványos bemutatók, hatalmas tömeg

Szöveg: Búz Csaba százados | Fotó: Kis Csenge őrmester, Szilágyi Róbert őrmester és Szemenyei Ákos szakaszvezető |  2023. június 10. 9:02

Több mint ezerötszáz látogató érkezett az MH Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandár hódmezővásárhelyi Zrínyi Miklós laktanyájába június 8-án.

_DSC9250_SzA

A nyitott laktanyanap minden évben nagy érdeklődésre számot tartó esemény, ahol a korábbi hagyományokat követve a Hódmezővásárhely Helyőrségi Zenekar zeneszóval fogadta a laktanyába érkezőket, majd a látványos bemutatók sorát az úgynevezett gyepshow-val kezdték meg.

Az eseményen a Szegedi Toborzó Központ egy tájékoztató sátorral és egy játékos akadálypályával vett részt. A fegyverek és technikai eszközök iránt érdeklődőket a statikus kiállítások várták. A gyerekek pedig kipróbálhatták a paintball- és légpuska lövészetet, valamint volt játékos aknakeresés is, ahol a sikeres keresők csokoládét kaptak.

_DSC2468_SzR

A rendezvényt az általuk használt eszközök bemutatásával erősítette a városi tűzoltóság és a rendőrség, valamint a büntetés végrehajtás intézkedéstechnikai bemutatójára is sokan voltak kíváncsiak.

Hazadi János őrnagy, a Társadalmi Kapcsolatok Alosztály vezetője elmondta, hogy a nyitott laktanyanappal szeretne a helyőrség lehetőséget biztosítani a laktanyában szolgálóknak, hogy bemutathassák a munkahelyüket, ezáltal a családok is jobban megismerhetik a szülő munkahelyét. Továbbá a Hódmezővásárhely környékén élők is bepillantást nyerhettek a laktanya életébe, és megnézhették a főbb fegyverzeti és haditechnikai eszközöket is.