Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Legalább húszan meghaltak az amerikai rakétacsapásban

Szöveg: honvedelem.hu/MTI |  2009. március 13. 10:39

Tizennyolc, más források szerint legalább húsz ember életét oltották ki Pakisztán északnyugati részében a pilóta nélküli amerikai repülőgépről elindított rakéták – közölték helyi tisztségviselők, pontosítva az áldozatokról szóló korábbi számadatokat.

Az amerikai repülőgépekről csütörtök este két rakétát lőttek ki Kurram körzetben, a törzsek ellenőrzése alatt álló országrészben. A rakéták egy házba csapódtak be, amely iszlamista szélsőségesek búvóhelye volt.

Az első hírek hét fegyveres haláláról szóltak, de a helyi hatalom egyik képviselője közölte pénteken, hogy újabb holttestekre bukkantat a szétlőtt épület romjai alatt, s a halottak száma 18-ra emelkedett. Más források szerint legalább húsz halottja volt a légicsapásnak, és nem két, hanem négy rakétát lőttek ki a térségben.

A biztonsági szolgálat egyik névtelenül nyilatkozó tisztségviselője szerint a halottak “idegenek" voltak – a hatóságok ezt a kifejezést használják az al-Kaida terrorhálózat harcosaira -, és ötven lázadó is megsebesült a rakétatámadásban. Egy másik tisztségviselő szerint a légicsapás idején az iszlamisták éppen gyakorlatoztak. Tavaly óta az Egyesült Államok több mint 30 rakétatámadást hajtott végre Pakisztánban, az afgán határ közelében az al-Kaida-fegyveresek és tálib célpontok ellen.
A légicsapásokban több mint 330-an haltak meg.