Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Fotókiállítás a csatlakozás évfordulójára

Szöveg: Papp Nikolett |  2009. március 13. 9:52

A MH Központi Kiképző Bázis Magyarország NATO csatlakozásának 10. évfordulójáról plakátméretű fotókiállítással emlékezett meg.

2009. március 12-én Dr. Isaszegi János mk. vezérőrnagy, parancsnok, a kiállítást megnyitó beszédében felidézte hazánk NATO csatlakozásának közvetlen előzményeit, a békepartnerségi folyamathoz való kapcsolódásunkat, az IFOR misszió során megszerzett együttműködési tapasztalatokat.

A NATO csatlakozásunkat közvetlenül megelőző időszakot felidézve külön szólt Jugoszlávia felbomlását követő háborús helyzet kezelésével kapcsolatos NATO felkérés teljesítéséről, mint a csatlakozás szempontjából fontos körülményről. A folyamat egyik jelentős állomásáról, a véleménynyilvánító népszavazásról szólva elmondta, hogy a válaszadók több mint

1595884851
80%-ának megerősítő voksa kellő felhatalmazást adott a csatlakozási okirat 1999. március 12-én Washingtonban történt aláírásához.

A mintegy 20 fotóból álló sorozat elsősorban a NATO magyar közreműködéssel (PRT) is folyó afganisztáni műveletét mutatja be, a résztvevő nemzetek katonáinak mindennapi szolgálati tevékenységén keresztül.

A kiállítás a MH KKB Művelődési Központjának aulájában a tervek szerint néhány hónapig tekinthető meg. Ez idő alatt az MH KKB és az MH Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskola állományán, valamint az alapkiképzésen részt vevő szerződéses legénységen kívül megtekinthetik a különböző át-és továbbképzésre érkező katonák is.

Ezt követően a fotók az oktatási objektumuk folyosóit díszítik.