Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Alakulatzászló Várpalotától

Szöveg: Molnár Zoltán õrnagy |  2009. március 13. 10:46

Gyarapodtak az MH Bakony Harckiképző Központ alakulatszintű jelképei. A már meglévő csapatzászló mellé az állomány alakulatzászlót kapott Várpalota Város Polgármesteri Hivatalától a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából.

A március 12-én zajlott rendezvényt megtisztelte jelenlétével Kovács József vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnokhelyettese is.

1595884852
Az ünnepélyes átadásra az MH BHK teljes személyi állománya alakzatban Mészáros József alezredes (törzsfőnök) vezetésével vonult ki a hódmezővásárhelyi helyőrségi zenekar kísérete mellett. A zászló átadására a város szívében lévő Thury-vár előtt került sor a meghívott vendégek és az érdeklődő lakosság jelenlétében. A zászlót – köszöntő beszéde után – Németh Árpád, Várpalota polgármestere adta át Fürst Tamás ezredesnek, az MH BHK parancsnokának, aki az átvétel után a katonai szokásoknak megfelelően háromszor meglengette azt az alakulat állomány előtt.

Köszönő beszédében Fürst ezredes kiemelte, hogy a most kapott alakulatzászló „…minden katonát a hon önzetlen szolgálatára, önfeláldozó védelmének kötelezettségére kell, hogy emlékeztessen". Köszönetét fejezte ki a város és a megjelent civil szervezetek képviselőinek, hogy segítik az alakulat és ezen keresztül a Magyar Honvédség munkáját. Beszédének záró „A hazáért, a haza becsületéért!" mondatára az alakulat teljes személyi állománya válaszolt: „Rendületlenül!"

A beszédek és a szózat hangjai után a katonák díszmenettel tisztelegtek a megjelent katonai vezetők és a város vezetősége előtt.
A nyilvános mozzanatokat a hódmezővásárhelyi helyőrség komendáns szakaszának látványos bemutatója zárta.
A város vezetősége az alakulat személyi állományát egy matyó hagyományőrzők által előadott műsorral ajándékozta meg a „Jószerencsét" Művelődési Házban.

Fotó: Ajkay Beatrix

1595884852