Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Légicsapás válaszként

Szöveg: MTI/honvedelem.hu |  2009. október 14. 12:23

Csempészalagutakat bombázott az izraeli légierő szerdán hajnal előtt a Gázai övezet déli részén. A támadásban egy palesztin meghalt, négyen pedig megsebesültek – közölték palesztin egészségügyi forrásból.

Előzőleg még csak három sebesültről volt értesülés. A légitámadást azután hajtották végre, hogy palesztinok rakétát lőttek ki Izraelre.

Egy izraeli katonai szóvivő megerősítette a légitámadás hírét. A bombázás célpontja két fegyvercsempész-alagút volt a Gázai övezet és Egyiptom között. A szóvivő elmondta: a légicsapás válasz volt egy hétfő esti palesztin rakétatámadásra. A palesztin akciónak nem volt áldozata, és károkat sem okozott.

Az alagutakon keresztül fegyvereket, üzemanyagot és mindenféle árucikket csempésznek Egyiptomból a Gázai övezetbe. A palesztin területet izraeli blokád sújtja azóta, hogy a Hamász iszlamista szervezet 2007 júniusában átvette ott a hatalmat.

Palesztin egészségügyi illetékesek szerint több mint 120 palesztin halt meg az alagutakban izraeli légitámadások vagy balesetek következtében.