Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lemosta a Honvéd a “gyalázatot”

Szöveg: Kecskeméti József |  2008. április 2. 10:11

A Borsodi Ligában utóbbi időben csak bukdácsoló Honvéd labdarúgó-csapata 4-0-ra vert meg a Bozsik Stadionban a Gabona Trans Kaposvárt. Ezzel gyakorlatilag az első mérkőzésen eldöntötte a továbbjutás kérdését. A meccs legjobbja a II. félidőben pályára lépő Herczegfalvi Zoltán volt, aki két gólt is szerzett.

Nem a legjobb előjelekkel készült a Kaposvár elleni hazai meccsére a Honvéd. A fővárosi csapat ugyanis a Borsodi Ligában csak vergődik az utóbbi időben, legutóbb épp a Bozsik Stadionban kapott ki a DVTK-tól. Ennek megfelelően a szurkolói csoportok távollétükkel tüntettek.

Azonban a meccs végére kiderült: leginkább önmagukat büntették a távolmaradással.

Az első tíz perc magyar pályán szokatlanul nagy iramot és számos helyzetet hozott, ám mind a Honvéd, mind a Kaposvár kihagyta a ziccereket.

Ezt követően azonban ellaposodott a meccs. A 18. percben azonban Bárányos Zsolt passza után Abrahamot buktatták a 16-oson belül a kaposvári védők. A jogos 11-est D

obos Attila értékesítette. A 25, percben ismét ő veszélyeztetett, ám az ötös sarkáról leadott lövését a Kaposvár kapusa, Kovács védte. A 29. percben Dobost le kellett cserélnie Supkának: a gólszerzőt Koós Gábor váltotta.

Supka a félidőben kettős cserére szánta el magát: behozta Diegót és Herczegfalvi Zoltánt.

Utóbbi két góllal hálálta meg az edző bizalmát. Az 56. percben egy csellel két kaposvári védőt csapott be, majd a kapus mellett a kapuba helyezte a labdát. A 89. percben pedig egy 22-25 méteres szabadrúgásból volt eredményes a cserejátékos. Ezt megelőzően a 87. percben pedig Bárányos szintén szabadrúgásból volt eredményes, igaz ehhez kellett a kaposvári kapus hibája is.

Összeségében a Honvéd többet támadott, jobban akarta a sikert. Ezt jelezte, hogy négy gólja mellett egy ötödiket is szerzett, ám azt a bíró les miatt nem adta meg. A mérkőzés legjobbja Herczegfalvi volt, aki a két gólja mellett szabadrúgásból még egy kapufát is lőtt. A Honvéd edzője, Supka ennek ellenére óvatosan fogalmazott: a visszavágót is komolyan kell vennie a csapatnak.

A Kaposvár edzője Prukner László azt mondta: az egyéni hibák alól nem tudja a játékosokat felmenteni, de szerinte az MLSZ egy éves munkát tett tönkre azzal, hogy 48 órán belül két tétmeccs lejátszására kényszerítette a csapatát.

Jegyzőkönyv:

Budapest-Honvéd – Kaposvári Rákóczi 4-0 (1-0)

Budapest, Bozsik-stadion, 1000 néző. V.: Iványi.

Bp.

Honvéd: Tóth I. – Takács Á., Benjamin, Szmiljanics, Vincz Z. – Dobos (Koós, 30. p.), Genito, Bárányos, Ivancsics (Herczegfalvi, 46. p.) – Abraham, Abass (Diego, 46. p.).

Vezetőedző: Supka Attila.

Kaposvári Rákóczi FC: Kovács Z. – Graszl K., Zahorecz, Ribi – Leandro, Nikolics (Farkas, 84. p.), Maróti (Grúz, 67. p.), Szakály D. (Obrics, 67. p.), Pintér – Oláh, Alves.

Vezetőedző: Prukner László

Gólszerzők: Dobos a 18., Herczegfalvi az 55., Bárányos a 88., Hercegfalvi a 89. percben

Címkékgyakorlatjog