Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lépcsőfutásban is verhetetlenek a székesfehérvári katonák

Szöveg: Gyimóthy Levente | Fotó: Tompos Judit törzszászlós és Fülöp Norbert |  2021. július 20. 10:51

Civilek és hivatásos, önkéntes tűzoltók mellett a székesfehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred katonái is részt vettek a július 17-re szervezett 5. Rock n’ Roll Fehérvár Lépcsőfutás programon.

F.N. fotó 1_1
F.N. fotó 3_1

A fehérvári Vörösmarty Színház tőszomszédságában álló, Koch László utcai tízemeletes paneltömbben megrendezett lépcsőházi futóversenyre az alakulat részéről öten neveztek be. A részvételt internetes előnevezéshez és védettségi igazolványhoz kötötték. A mintegy harminc fővel lebonyolított megmérettetésen tíz emeletet kellett időre lefutni, egyenkénti rajttal.

„A lépcsőfutást a verseny szervezői a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége egykori elnökségi tagja, a három éve elhunyt Jobbágy Antal ezredes tiszteletére hívták életre, aki korábban aktívan segítette az esemény lebonyolítását, úgy is, mint a szóban forgó épület lakója” – emlékeztetett Kaufer Tamás szervező.

TJ fotó_10

Katonai kategóriában Toldi Miklós törzsőrmester diadalmaskodott, második helyen Sárfi Tamás főhadnagy ért célt, míg harmadikként Takács Balázs törzsőrmester futotta végig a távolról sem könnyű terepnek mondható lépcsőházi fordulókat. Negyediknek Soltész György tizedes, ötödikként pedig Szabó Miklós Márton hadnagy teljesítette a kihívást – valamennyien a székesfehérvári ezred katonái.

A honvédek a feladatot málhamellényben, sisakkal, combat shirttel és katonai gyakorló AK-47-es gumi gépkarabéllyal teljesítették, ami külön tiszteletet érdemlő, tekintve, hogy a lépcsőfutás a hagyományos futóversenyekhez képest megterhelőbb terepet jelent.

lepcsofutas
Címkéksport